Az Instagram folyamatosan azon dolgozik, hogy a tartalomkészítők számára a lehető legjobb eszközöket biztosítsa a Reels videók elkészítéséhez és népszerűsítéséhez. Legújabb kísérleteik során két új lehetőséget vizsgálnak, amelyek segítségével a felhasználók visszajelzést kaphatnak a Reels videóikról még a nyilvános közzététel előtt.

Az első lehetővé teszi, hogy a készítők megosszák a Reels videóik tervezeteit barátaikkal, hogy visszajelzést kapjanak tőlük. Ez segíthet a tartalom finomításában és a lehetséges hibák kiküszöbölésében még azelőtt, hogy a videó a nyilvánosság elé kerülne.

A második lehetőség egyfajta közönségtesztelést jelent, ahol a készítők kipróbálhatják a Reels videóikat egy kisebb, kiválasztott közönséggel, olyanokkal, akik amúgy nem követik a posztolót. Ezáltal felmérhetik, hogy a tartalom hogyan teljesít, milyen reakciókat vált ki, és ennek alapján módosíthatják a videót a nyilvános közzététel előtt.

Az Instagram célja ezekkel az új funkciókkal, hogy a tartalomkészítők minél jobb minőségű Reels videókat készítsenek. A visszajelzések és a közönségtesztelés révén a készítők pontosabb képet kaphatnak arról, hogy milyen tartalmak rezonálnak a közönséggel, és milyen változtatásokkal tehetik még vonzóbbá a videóikat.

Forrás: Social Media Today