Új eszköz segítségével szállna szembe a Facebook a bosszúból terjesztett intim fotókkal, melyek szégyenbe hozhatják a rajta szereplőket.

A Data & Society Research Insitute 2016-os tanulmánya szerint minden huszonharmadik amerikai áldozatává vált a beleegyezése nélkül nyilvánosságra hozott fotóknak – az ilyen műveletek pedig gyakran drámai következményekkel járnak. Éppen ezért az online megosztások éllovasaként a Facebook – Antigone Davis biztonsági vezető közleménye alapján – nemrég egy új eszközön kezdett dolgozni, mely segít visszaszorítani a másokat kellemetlen helyzetbe hozó képek közzétételét.

Persze eddig sem voltunk tehetetlenek a kompromittáló fotókkal szemben: április óta adott számunkra a lehetőség, hogy jelentsük az oldalra nem illő képeket – akkor is, ha nem tageltek miket rajta. A megfelelő gombra történő kattintás után a Facebook kifejezetten erre a célra képzett csapata felülvizsgálja a fotót, vajon sérti-e az oldal szabályait. Ha igen, úgy a tartalom törlésre kerül – és megvan rá esély, hogy maga a felhasználó is.

Az új szolgáltatás a Facebook tulajdonában álló platformokon, a Messengeren és az Instagramon is működni fog. Amíg a funkció élesítésére várunk, nézzük meg, mivel bővítette ki nemrég a kék óriás a page-eket:

Az oldalakra is kiterjeszti a Stories-t a Facebook

 

Forrás: We Are Social Media