A Meta állítólag azt tervezi, hogy leállítja a CrowdTangle eszközt, amely nyomon követi a népszerű közösségi média bejegyzéseket. A dolog mögött állítólag az áll, hogy szeretnének minél kevesebb adatot megosztani. 

A Bloombergnek nyilatkozó névtelen forrás arról beszélt, hogy nincs elkülönítve a továbbiakban fejlesztési támogatás a szolgáltatás támogatására, és a leállítás terveit dolgozza ki.

A CrowdTangle abban segített a felhasználóknak, hogy kiderüljön, melyek a legnépszerűbb posztok és hol a legnagyobb az elköteleződés. De az már egy fokkal kellemetlenebb volt a Facebook számára, hogy ennek köszönhetően derült ki az is, hogy a jobboldali hírforrások irányába mennyivel nagyobb az elköteleződés, sőt arra is voltak példák, hogy ezzel az eszközzel lepleztek ée olyan dolgokat, amelyekről a Facebook a hivatalos közleményeiben teljesen az ellenkezőjét mondta.  De alapvetően a CrowdTangle kiadóknak, újságíróknak, kutatóknak, tényellenőrzőknek és másoknak segít nyomon követni, elemezni és beszámolni arról, hogy mi történik a közösségi médiában.

A cég szóvivője a Bloombergnek elmondta, hogy a CrowdTangle legalább az idei amerikai félidős választásokig aktív marad, és azt állította, hogy a Meta azt tervezi, hogy „még értékesebb” adatokat biztosít majd. 

Forrás: The Verge