A „Vitamins” londoni dizájnstúdió létrehozott egy zseniális, falba épített időzítőt, amelyet teljes egészében LEGO kockákból alkottak meg és digitálisan szinkronizálható Google Naptár fiókkal egy okostelefon kamerájának segítségével – írja a The Next Web.

lego2-786x305

A horizontális panelek a hónapokat szimbolizálják és vertikálisan vannak elválasztva, hogy az egyes napokat mutassák. A csapat kiválaszt egy mini LEGO figurát, hogy a hozzájuk rendelt sor mellett üldögéljenek és különböző színű kockákat is hozzáadnak megjelölve a projekteket, amelyeken dolgoznak.

lego

A Vitamins megírt egy szoftvert is, amelynek köszönhetően, ha valaki lefotózza a naptárat és a képet elküldi egy bizonyos email címre, a későbbi szerkesztések szinkronizálva lesznek a csapat megosztott digitális naptárával. Ezután pedig egy emailben értesítik a felhasználót arról, hogy a változtatásai életbe léptek.

Egy remek ötlet, amely kombinálja a vizuális, tapintható jellegét egy fizikai formában elérhető fali tervezőnek a digitális naptárakkal, amelyeket a legtöbben ma már naponta használunk az okostelefonjainkon.

lego3

lego4