A Lego építőkockákat gyártó vállalata elindított egy saját közösségi hálózatot, amelyet kifejezetten a 13 éven aluli gyerekeknek szántak.

A Lego Life nevű oldalon a fiatalok feltölthetik a saját építményűket, amelyeket a kis kockákból csináltak és láthatják mások alkotásait is. AZ alkalmazás tabletre készült, jelenleg az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Németországban érhető el.

Rob Lowe, a Lego Life igazgatója úgy gondolja, hogy a fiatalok nem csak családon belül és közvetlen barátaikkal osztanák meg az alkotásaikat, hanem a nagyvilággal is. Azonban hivatalosan nem csatlakozhatnak a közösségi oldalakhoz koruk miatt, ezért is alkották meg a közösségi hálózatot, amely kifejezetten 13 éven aluliaknak született.

Az alkalmazás első elindításakor szükség van egy Lego ID létrehozására a szülő email címével, amelynek biztonsági okai vannak. A vállalat szoros együttműködésben dolgozik az UNICEF-fel és az FTC-vel, pont azért, hogy kellően biztonságos tudjon maradni a Lego Life. A gyerekek a saját nevüket sem használhatják, hanem a rendszer random név generátora dob fel különböző opciókat, amelyek küzül választhat (például DarkMonkeyShrimp, ChairmanSmartDolphin), illetve a fiókhoz természetesen hozzá lehet rendelni egy Lego mini figurát is, mint avatar.

Forrás: Engadget