Ha éppen aktívan munkát keresel, talán tudod, milyen érzés kiküldeni számtalan önéletrajzot, minden alkalommal reménykedve, miközben csak visszautasítás vagy fájdalmas csend vár rád. „Mit csinálok rosszul?” – kérdezheted magadtól. Tuti, hogy nem Legóból készítetted az életrajzodat – írja a The Daily Dot.

22708db96419c669c20bcf9684d42b3e

A Reddit oldalán Pastlightspeed, a valóságban Leah néven futó hölgy osztotta meg tapasztalatait arról, hogyan tette vonzóbbá szakmai megjelenését.

„Ki akartam tűnni a leendő alkalmazók előtt, ezért készítettem magamnak egy saját LEGO építményt és elküldtem álmaim reklámügynökségeihez” – írta.

lego1

Azt is elmagyarázta, hogy a projekt része volt egy kérdőívnek, melyet az egyik ügynökség hozott létre és kérte a jelöltektől, hogy készítsenek egy meggyőző hirdetést, amelyben ők a termék. Az édesapja gyűjteményének LEGO kockáit használva Leah két alkotást is épített, melyek mellett feltüntette szakmai tapasztalatait és eddig elért eredményeit az instrukciókban.

Leah később ezt írta: „Telefonon interjúztam egy ügynökséggel hétfőn, majd elküldtem a készletet és egy írott köszönőlevelet közvetlenül az interjúztatómnak kedden.”

lego2

Ha Leah ötletével mások is élnek majd, a papíralapú vagy elektronikus önéletrajzok gyorsan elavulttá válhatnak. Elképzelhető, hogy a potenciális munkáltatókat mostantól megrohamozzák majd a személyre szabott LEGO figurák, amelyek legjobb külsejüket mutatják – öltönyben vagy kiskosztümben.