Sokan álmodoznak arról, hogy egy itallal a kezükben leülnek egy irodalmi nagyság mellé és együtt töltik vele az egész napot. Azok, akiknek ez a vágya és még a Facebook posztjaikat is fel akarják dobni a kaland jegyében, most szerencsével járnak. Különösen, ha Ernest Hemingway az az író, akire a választásuk esik és nem bánják, hogy a kalandok csak virtuálisak – írja a Fastcocreate.com.

A Hemingway Foundation számára az Ogilvy & Mather álmodta meg a Hemingway Highjacker nevű kampányt, amelynek keretében egy Facebook alkalmazás hatalmába keríti a felhasználó idővonalát, helyszínre bejelentkező posztjait, fotóit és státuszfrissítéseit, hogy azt az illúziót keltse, az egyén az ismert szerző és újságíró módjára fedezi fel az életet, odakint a nagyvilágban.

1682898-poster-1280-become-ernest-hemingway-on-facebook-for-a-day

Az eltérítés 24 óráig tart, amelynek célja a Hemingway Foundation és Hemingway személyének tudatosabb megismertetése a közönséggel.

Az alkalmazás pillanatnyilag nem elérhető, de az erre figyelmeztető üzenet is frappáns: „A kalandjaid megviselték Hemingwayt, de ne aggódj, hamarosan visszatér. Addig is ne felejtsd el lájkolni a Hemingway Foundation oldalát. Amint újra itt lesz ’Papa’ [az író egyik ismert beceneve] és készen áll a kalandra, bejelentjük a falunkon is. Köszönjük.”

1682898-inline-hemingway2m