A repüléstől való félelem a leggyakoribb szorongások egyike, minden negyedik ember szorongva lép fel egy repülőgép fedélzetére. Egy app most azt ígéri, segít ennek a legyőzésében.

Van, aki még csak látta, de akad, aki minden egyes repülésnél átéli a félelmet, a szorongást. A legegyszerűbb orvosság a repüléstől való félelemre általában az alkohol. Most egy app azonban azt ígéri, segít a rettegés leküzdésében.

Mivel ma már nem nézik ki azokat az utasokat, akik a mobiljukat nyomkodják (pláne, hogy van olyan járat, amin wifi is található), ezért bátran ki lehet próbálni a következő alkalmazást, aminek a fejlesztése előtt 1000 utas között készítettek egy felmérést.

A kutatás során kiderült, hogy többen zenével, játékokkal oldják a felszállás közbeni feszültséget. Így született meg az alábbi szórakoztató játék, az ANA takeoff mode app, ami arra hivatott, hogy a fel- és leszállás közbeni félelemnek egy teljesen új élményt adjanak. A játékba pihentető zajokat is beletettek a készítők, annak reményében, hogy a játékosok figyelmét ezek is elterelik a fóbiájukról.

Még ha nem is ez a tökéletes megoldás, talán érdemes kipróbálni, még mielőtt kikérünk egy dupla viszkit.