Összességében véve a Snapchatnek egészen jó éve volt 2016-ban, azonban a legvégébe már erősen beleszólt az Instagram Stories megjelenése.

A negyedéves statisztikákon jól látható, hogy egészen az Instagram Stories megjelenéséig kényelmes és jelentős növekedési ütemet tudott tartani a közösségi platfrorm, azonban ez megtört a harmadik negyedévben és tovább romlott az utolsó három hónapban.

2016-ot 158 millió felhasználóval zárta a Snapchat, amely azért szép növekedés az egy évvel korábbi kicsit több mint 100 milliós táborhoz képest. Ennek ellenére vízválasztó is lehet a 2016 Q3, amelytől kezdődően lassul a felhasználói létszám bővülése.

A Facebook kezében lévő Instagram tavaly nyáron tette elérhetővé a Snapchatről másolt 24 órás sztorikat, amelyek rendkívül jó döntésnek tűnik. Jelenleg már többen használják az Instagram Storiest, mint amennyi Snapchat felhasználó összesen van. Annyira bejött ez a Facebooknak, hogy előbb a Messengerbe is integrálta ezt, illetve jelenleg is folyik a Facebook Stories tesztelése.

A tőzsdére készülő Snapchat alkalmazását a mérések szerint egy átlagos felhasználó napi 18 alkalommal nyitja meg és nagyjából 25-30 percet használja. Köszülük csak 60% az a réteg, amely Snapet is készít, vagy használja a chat funkciót naponta.

Forrás: Techcrunch