Az Instagram egy friss toollal akar lelki segítséget nyújtani felhasználói számára.

instagram-help

Az Instagram mentálhigiéniai szakértők segítségét is kérte a tool kifejlesztéséhez, melynek lényege, hogy a felhasználók Instagramon keresztül kaphatnak segítséget különféle problémáikra – a témák között megtalálhatók az étkezési rendelkezések és az öngyilkossággal foglalkozó gondolatok is. A toolok az egész világon elérhetők.

De hogyan is működik mindez?

Az Instagram felhasználói ha egy ismerősük posztját veszélyesnek ítélik meg – tegyük fel, öngyilkossággal kapcsolatos gondolat van benne – speciális módon jelezhetik ezt az app felé. A poszt tulajdonosa ezek után következő belépésekor egy panellal fog találkozni, mely különféle segítségeket kínál fel neki, amit több mint 40 egyesület dolgozott ki közös munkával a világ minden ponjtáról. A felhasználó kérheti egy szakértő közvetlen segítségét, olvashat tippeket de az appon keresztül fel is keresheti ismerőseit, hogy beszéljen a problémájáról.

Ezen felül a Seventeen magazin a Hearst Magazine Digital Mediával együttműködve indítja el a #perfectlyme hashtag kampányt, mely arra buzdítja a fiatalokat, hogy ünnepeljék testüket, és ne szégyelljék azt.

Az Instagram a tinik körében toronymagasan az egyik legkedveltebb app, így remélhetőleg valós segítséget tud nyújtani a rászorulóknak.

Forrás: Adweek