Az Apple egy új videóval ünnepi a Mac 30. évfordulóját. A cég állítása szerint az alábbi klipet teljes egészében iPhone-okkal vették fel és egyetlen nap alatt. 15 kamerastábot küldtek ki az ország különböző pontjain január 24-én, hogy dokumentálják „az embereket, miközben nagyszerű dolgokat csinálnak Apple termékekkel”. Összességében az Apple 70 órányi anyagot vett fel, amelyeket valós időben küldtek vissza a Los Angeles-i központba, ahol a projekt igazgatója jelezhetett további kéréseket, illetve adhatott útmutatót a csapatoknak a FaceTime-on keresztül. A végső tartalmakat megszerkesztették és formába öntötték, természetesen egy Mac gépen – írja a The Verge.

„Köszönhetően a Mach erejének és az általa inspirált innovációnak, egy erőfeszítést, amely normális esetben hónapokat igényelne, néhány nap alatt sikerült elérni” – mondja az Apple. Ez azért nem egészen olyan dolog, amit egyszerű felhasználók is meg tudnak tenni; a cég is bevallotta, hogy „néhány további kelléket is használtak” és pár igen drágának tűnő darab is felbukkan a kulisszák mögötti felvételeken. Nem mellesleg olyan tehetség is közreműködött a projektben, mint Jake Scott, a hollywoodi rendező, Ridley Scott fia, aki a 21 szerkesztővel együtt munkálkodott.

mac

„A kezdetektől a végéig, a produkció minden darabját azok az innovációk tették lehetővé, amelyeknek a nyomvonala visszakövethető az eredeti Macintoshig 1984-ben” – állítja az Apple. A cég az eredeti tervekkel ellentétben nem a Super Bowl szünetében adta le a reklámot, ezzel több millió hirdetési dollárt megspórolva – helyette tegnap reggel publikálta azt a weboldalán. További információk is ott olvashatók a projektről.

Itt látható a kulisszák mögötti felvétel: