Míg a Facebook és az Instagram folyamatosan reflektorfényben van a hazai és a nemzetközi sajtóban is, addig a LinkedIn kissé háttérbe szorul. Pedig a platformnak nincs miért szégyenkeznie, hiszen felhasználói bázisát mára 530 millió főre növelte.

A közösségi platform számos új eszközt is beépített a Microsoft által birtokolt rendszerében, amely egyre változatosabb stratégiai tervezést és kampányelemzést kínál a marketingszakemberek számára.

 Íme 5 hasznos tanács!

  1. Tölts fel videókat: A vállalati profilokon kívül minden felhasználó számára elérhető a videók feltöltésének lehetősége, amelyben óriási potenciál rejlik. A videók jelenleg az összes közösségi hálózaton a legkedveltebb tartalomnak számítanak, amelyeknek megosztása akár 20x nagyobb is lehet a hagyományos szövegekkel kiegészített képekhez viszonyítva.
  2. Használj konferenciakereteket: 2017 októberében jelentette be a LinkedIn, hogy új konferenciakeretekkel egészítheted majd ki a profilképedet, amelyek segítségével hatékonyan megjelenítheted az iparági rendezvényeket és építheted saját vagy céged márkáját. Az opció viszont még nem elérhető minden konferenciaszervezőnek, így széles körű felhasználása még várat magára.
  3. Szűrd a kampányaidat demográfia adatok szerint: A LinkedIn kampányok elemzésénél érdemes nagy hangsúlyt fektetned a demográfiai tényezők vizsgálatára. Ez a B2B értékesítés esetén lehet kiemelten fontos tényező, ahol a marketingvezetőket kell elérned a kampányaiddal.
  4. Legyél aktívabb a csoportokban: 2018-ban – a Facebookhoz hasonlóan – kiemelt szerepet szán a LinkedIn is a csoportokban történő aktivitásoknak, ezért új eszközöket is elérhetővé tesz a csoporttagok számára.
  5. Használd a Publishert: A LinkedIn Publisher funkciója kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy megoszd tudásodat a felhasználókkal és szakmai elismertségre tegyél szert a jövőben.

Forrás: Social Media Today