A LinkedIn eltökélt szándéka, hogy a fiatalabb felhasználókon keresztül minél nagyobb interaktivitást teremtsen platformján. A cél felé pedig most tett is egy fontos lépést.

Idén már számos érdekes ötlettel és újítással jelentkezett az alkalmazás fejlesztőcsapata. Ilyen volt többek között a “Salary Insight”, ami a toborzáshoz és a munkakereséséhez nyújt segítséget, a Snapchat-szerű szűrők kifejlesztése, vagy éppen a szponzorált videós tartalmak bevezetésének ötlete az üzleti oldalak számára.

A LinkedIn legújabb dobása

Jönek a GIF-ek! Valójában a LinkedIn már 2015 óta lehetőséget biztosít a GIF-ek használatára egy sajátos módszerrel, de erre nem volt különösebb érdeklődés a felhasználók részéről. Az új funkciónak köszönhetően viszont közvetlenül a Tenoron keresztül lesznek elérhetők a GIF-ek.

Egyelőre csak a személyes üzenetváltásoknál használhatjuk majd a funkciót, az újítás mégis óriási ügyfélélmény-növekedést jelenthet a felhasználóknak. De hogyan is működik? Üzenetíráskor egyszerűen meg kell érinteni a GIF ikont és hozzáadni a releváns animált képet az üzenethez.

Forrás: Social Media Today