Ashley Waxman Bakshi egy élő YouTube-videó során lett autóbaleset áldozata, miközben az út helyett inkább a mobiltelefonján figyelte a rajongóitól érkező kérdéseket. A videót 2500-an nézték élőben a baleset pillanatában…

…És könnyebbültek meg, mikor Ashley már egy másik snittben jelentkezett be, megnyugtatva mindenkit, hogy jól van, és az egész baleset megrendezett volt. A videóval a telefonok okozta közúti balesetekre hívták fel a figyelmet.

Izraelben jelenleg az autóbalesetek 80%-a azért történik, mivel a sofőrök inkább  a telefonjukkal vannak elfoglalva, mint a vezetéssel, a helyzet pedig félő hogy rosszabb lesz, miután egyre több ember kezdett el élőben bejelentkezni útja során.

Or Yarok, egy, a biztonságosabb vezetésért alakult szövetség elnöke és a Saatchi & Saatchi ügynökség együtt hozták létre a LIVE Longer elnevezésű kampányt, melynek egyik szereplője Ashley Waxman Bakshi, Izrael egyik leghíresebb vloggere lett. Az ötlet egyszerű volt: az emberek nem törődnek a vezetés veszélyeivel, mivel az arról szóló reklámokat reklámként értelmezik. De mi van, ha valami megrázót látnak, amiről nem tudják, hogy az hirdetés?

Az ügynökség meghekkelve a YouTube rendszerét egy hatperces megszerkesztett kérdezz-felelek videót készített a vloggerrel, amit úgy vetítettek le, mintha az élő adásban menne – a végén a balesettel.

A baleset után ijedt kommentek ezrei érkeztek és másnapra már 55.000-en nézték meg a felvételt, fontos üzenettel a végén.

Így is lehet influencert használni.

Az eredeti videót itt nézheted meg.

Forrás: We Are Social Media