A Tesla és a Space X milliárdos alapítója már több ízben fejezte ki aggodalmát a Facebookkal kapcsolatban. Legutóbb a már sokat emlegetett adatvédelmi botrány kapcsán, amikor is Elon Musk nagy sajtóvisszhangot kiváltva jelentette be, hogy a Tesla és a Space X üzleti oldalát is törölték a világ legnagyobb közösségi csatornájáról.

Most úgy tűnik, mégsem törölték az oldalakat

Musk ígéretével ellentétben most mégis úgy tűnik, hogy nem került sor az oldalak eltávolítására a Facebookról, csupán láthatatlanná tették azokat a felhasználók számára. Mivel az oldalak óriási rajongótáborral rendelkeztek, így teljesen logikátlan is lett volna a vállalat részéről, hogy eldobja korábbi, mintegy 5.000.000 fős követőtáborát. Így viszont Musk közösségi média törekvései válhatnak hiteltelenné a jövőben, ami negatív fényt vethet a sokak által nagyra becsült vállalatvezetőre.

A turpisságra Ananay Arora fejlesztő bukkant rá, aki szerint a törölt oldalak esetében a „nem áll rendelkezésre” vagy a „lehet, hogy eltávolításra került” üzenet szokott megjelenni a felhasználóknak, míg a láthatatlanná tett oldalak esetében a „jelenleg nem áll rendelkezésre” felirat fogadja a látogatókat. (A fejlesztő mindezt egy videóban is rögzítette)

A TNW megkeresésére a Tesla csak annyit közölt: „Nem állt be változás a vállalatok social media politikájában.”

Forrás: TNW