Végre Magyarországon is elérhetővé váltak a videóplatform szolgáltatásai: itt a reklámmentes YouTube Premium és a zenei streaming app, a YouTube Music.

YouTube Premium

Idegesítenek a YouTube-reklámok? Némi pénzért soha többé nem fognak! Magyarországon is elérhetővé vált a YouTube Premium, mellyel reklámmentesen férhetünk hozzá a YouTube teljes kínálatához – beleértve a YouTube Originals-tartalmakat, vagyis azokat a videókat és filmeket, melyet csak a videós platformon találhatók meg –, amiket le is tölthetünk, illetve a háttérben is hallgathatunk.

Persze mindezért a zsebbe kell nyúlni: a szolgáltatás havi díja 2390 Ft, a családi csomag pedig 3590 Ft.

YouTube Music

Emellett Magyarországon is debütál a YouTube Music app, mellyen a háttérben is működhet a zenehallgatás, létrehozhatunk listákat és hozzáférhetünk automatikusan generált listákhoz is. Ráadásul elérhető egy intelligens zenei kereső is hangok és dalszövegek alapján. Persze teljes kényelemmel csak egy kis pénzért.

A sokak által várt szolgáltatás ingyenes verziójában keverés nélkül játszhatunk le dalokat, hozzáférhetünk hivatalos zeneszámokhoz és albumokhoz, illetve remixekhez. Ám ha zenehallgatás közben nem akarunk reklámokkal találkozni, szeretnénk a zenehallgatást úgy is folytatni, ha netán kilépünk az appból, illetve le akarunk menteni dalokat, hogy azok offline is elérhetőek legyenek, már a zsebünkbe kell nyúlnunk.

A fizetős szolgáltatás havonta 1990 Ft-ba, a családi csomag – több felhasználó hozzáférésével – pedig 2990 Ft-ba kerül.

Vagyis a YouTube bevezetett egy klasszikus streaming szolgáltatást. Miután aki hajlandó volt fizetni eddig is zenéért, az minden bizonnyal már megtette a Spotify-jal, kérdéses, mekkora sikert arathat a Spotify Magyarországon. Az első nap után már első helyezett a zenei appok letöltési listáján az App Store-on, de a lufi hamar kidurranhat.