Ahogy azt a hét elején ígérték, csütörtökön megérkezett a Threads az EU-ba, és ezzel Magyarországra is. Ez ugye az az új közösségi média platform, amit a Meta azért hozott létre, hogy felszívja a Twittertől/X-től elpártoló embereket. A platform július 5-én indult, de az EU-s adatvédelmi szabályok miatt ebben a 27 országban nem vezették be. Mostanra viszont úgy gondolják, összhangba hozták annyira a szabályokat, hogy már az EU-ban élő emberek is élvezhetik.

Az induláskor hatalmas volt az érdeklődés az újdonság iránt, ami viszont mostanra visszaesett, de Mark Zuckerberg nincs elkeseredve, és a hírek szerint folyamatosan nő az aktív felhasználók száma. Főleg olyankor, amikor Elon Musk éppen valami felháborítót csinál az X-en.

A Threads a kezdetekben csak az Instagrammal összekapcsolva működött, de annyira, hogy csak azzal együtt lehetett törölni a fiókot. Most már lehet külön is, és folyamatosan jönnek rá a frissítések, tehát úgy tűnik, tényleg hisznek benne.

Az EU-ba most úgy érkezik, hogy aki akarja, csak olvasási módban használja, de természetesen teljes pompájában is belecsaphatunk, persze ilyenkor megosztjuk az adatainkat is amolyan jó metás szokás szerint.

Ha Instagrammal jelentkezünk be, akkor egy teljes értékű fiókot kapunk. Itt amúgy meg lehet adni, hogy mindent úgy akarunk-e, ahogy az Instagramon van, és ha igen, indulhat is a tartalomgyártás. Ha ilyet nem akarunk, akkor csak simán böngészhetünk is a Threadsen, mindenfajta adatmegosztás nélkül.

A Threadset el lehet érni a Threads.net-en keresztül is, de természetesen a fő környezete a mobil, Androidra és iOS-re is le lehet tölteni külön alkalmazásként.