Már itthon is elérhető a YouTube azon szolgáltatása, ami a legnépszerűbb zeneszámokat, előadókat, zenei videókat és felkapott videókat listázza a felhasználók számára. A YouTube Slágerlisták aktuális információt nyújt a hazai tartalomfogyasztási szokásokról, hiszen a négy különböző lista (lásd lentebb) heti rendszerességgel frissül – ez alól csak a Felkapott szekció képez kivételt, hiszen itt akár naponta többször is változhat a sorrend.

A Slágerlisták segítségével nyomon követhető, hogy mit szeret az ország – Fotó: YouTube

A Népszerű zeneszámok kiemeli, hogy mit hallgatunk a legtöbbet a YouTube-on. A rendszer az adott zeneszám összes hivatalos verziójának megtekintésszámot összesítve számolja ki a helyezést, és ez a lista mutatja meg leginkább, hogy a felhasználók milyen zenei tartalmakat fogyasztanak, és az egyes előadók hogyan használják a platformot a zenéik megosztására.

A Legnépszerűbb előadók az adott hét legnagyobb hatású előadóit gyűjti össze. Az előadók kiemelése az összes megjelent lemezük által elért teljes megtekintésszám alapján történik – beleértve a hivatalos zenei videókat, a hivatalos zeneszámot tartalmazó, felhasználók által készített videókat, a hivatalos élő előadásokat, a remixeket, a dalszövegvideókat, az albumon megjelent zeneszámokat, valamint az együttműködéseket.

A Legnépszerűbb zenei videók a platform legnézettebb hivatalos zenei videóit gyűjti egy csokorba.

A Felkapott lista kiemelni a legkedveltebb és legnézettebb új zenéket, friss képet nyújtva arról, hogy éppen mi mozgatja meg legjobban a felhazsnálókat.