Emlékezz vissza erre a jelenetre: kiborítottál egy ládányi LEGO-t a földre kielégítő rombolással és ott van az egész napod, hogy felépíts valami egészen újat, amit csak akarsz. Van valami nagyszerű abban, hogy képes vagy az ötleteidet néhány színes kockából összeilleszteni. A „Build with Chrome” mögött azonban az a gondolat bújik meg, hogy ez a kreatív szabadság nem csak a műanyag LEGO elemekre lehet igaz – írja a Googleblog.blogspot.hu.

A Chrome és a LEGO Group együttműködésének és a WebGL használatának köszönhetően ezek a színes építőkockák már az interneten is hozzáférhetőek, 3D grafikai technológia révén. Eredetileg egy ausztrál csapat kísérletezett vele, most viszont mindenki számára elérhetővé válik. Azaz máris publikálhatod saját kreációidat, a Föld bármely részén is építgesd.

Néhány új funkcióval tették könnyebbé a játékot, hogy segítsék az alkotás folyamatát és hatékonyabban lehessen felfedezni a LEGO kreálmányok digitális világát. Kezdésnek bejelentkezhetsz a Google+ fiókodba, hogy megtaláld a köreidben lévők építményeit. A kész alkotásokat összegyűjtő új kategorizálási rendszer fog segíteni válogatni és szűrni a speciális típusú struktúrák között.

Ahhoz, hogy élesíthesd a mérnöki tudásodat és felkészülhess a közelgő LEGO mozifilmre, benézhetsz a LEGO akadémiára is, ahol rövid oktatóanyagok és a filmben szereplő karakterekkel kiegészült kihívások várnak.

Ha természetesebb számodra a kezeidet használni – egér helyett –, megépítheted a műveidet érintőképernyőn is, telefonon vagy tableten: ehhez a „Chrome for Android support for WEBGL” szolgáltatásra van szükséged és jó grafikai funkciókkal bíró eszközökre.

Mint nagy LEGO rajongók, izgatottan várjuk, ki milyen építménnyel áll elő. Osszátok meg a kreációitokat Google+-on is, hogy onnan a márka továbboszthassa azokat!