A tavalyi Google I/O fejlesztői konferencián San Franciscóban Sergey Brin alapító igen nagy hatású demonstrációval lepte meg a közönséget. Miközben beszédét tartotta, egy csapat ejtőernyős Google Glasst viselve ereszkedett le a konferenciaközpont tetejéről. Az idei I/O rendezvény jövő héten esedékes, amelyen a Google emelni akarja a tétet azzal, hogy a részvevőknek virtuális ejtőernyőket ad és lehetővé teszi, hogy bárhol a Földön „repülhessenek” – írja a The Verge.

A Google és partnere videókat posztolt egy hihetetlenül magával ragadó új ejtőernyőzés szimulátorról, amelyet együtt fejlesztettek ki: becenevén ez a „Map Diving” (Térkép búvárkodás). Hét gigantikus képernyőn jeleníti meg a Google Maps nézeteit és lehetővé teszi a használóinak, hogy kontrollálhassák virtuális ugrásukat egyszerűen azzal, hogy úgy mozgatják a testüket, mintha valóban ejtőernyőznének.

A rendszert a Google és az Instrument fejlesztette, utóbbi egy digitális kreatív startup Portlandből, Oregonból. Chrome és Google Maps API használatával készült, valamint mozgásérzékelő vezérlőkön alapul, többek között a Microsoft Kinect eszközén. A videó előzeteseket elnézve a Map Diving az egyik legszórakoztatóbb – még ha az egyszerű gyakorlatban kivitelezhetetlen is – felhasználása a Google Maps és Earth adatainak.

Az ejtőernyőzés a teljes Google demóban 1:15-nél kezdődik: