Miután a hét elején élesedett az Instagram hasonló funkciója, sejteni lehetett, hogy hamarosan a Facebook alkalmazásban is elérhetővé válik az opció, ami pontosan megmutatja, hogy mennyi időt töltünk a közösségi oldalon. A Facebookon töltött időd (Your Time on Facebook) névre keresztelt lehetőség a profiloldalunk jobb felő sarkában lévő három vonalra kattintva, a Settings & Privacy opción belül érhető el.

A vadiúj felület pedig tényleg arról nyújt tájékoztatást, hogy mennyi időt töltünk a Facebookon – viszont az alkalmzás csak a mobilos böngészést mutatja, a számítógépen eltöltött időt nem számolja. A grafikonok mellett ráadásul hasznos beállításokat is kapunk: emlékeztetőt állíthatunk be, ami figyelmeztet, ha elérjük a magunk számára megszabott időkeretet, illetve a korábbinál jobban személyre szabhatjuk a hírdolyamunkat is.

Új felület, új lehetőségekkel – Fotó: Facebook

Külön érdemes kiemelni az Értesítési beállítások funkciót, amin belül elérhető az Értesítések némítása, amivel korlátozhatjuk, hogy mennyi ideig ne fussanak be a különböző jelzések: az időintervallum 15 perctől egészen 8 óra hosszáig állítható.

A Facebook hivatalos közleménye szerint az új funkció célja, hogy a felhasználók tudatosabban kezelhessék a Facebookon töltött időt, illetve bíznak abban, hogy ez a megoldás elősegíti a szülők és a tinédzserek közötti kommunikációt az online szolgáltatások helyes használatáról.

Forrás: Facebook