Rájár a rúd mostanában a főleg a fiatalok körében népszerű Snapchatre: a cég részvényárfolyam nemrégiben 9 dollár alá süllyedt, jelenleg pedig tartósan 8 dollár alatt jár, ami főleg annak köszönhető, hogy a Wall Street pénzügyi elemzői leértékelték a céget, mondván, hogy képtelenek a megújulásra, ráadásul az aktív felhasználók száma is 3 millióval csökkent az előző pénzügyi negyedévben. Ez főleg azért hatalmas pofon a Snapnek, mert mindeközben a rendszeresen tőlük lopó Instagram képes volt növelni a bázisátnem is olyan rég ugrották meg az egymilliárd aktív felhasználót.

Erre a nem túl rózsás helyzetre reagált Evan Spiegel vezérigazgató egy, a cég munkatársainak szóló levéllel, ami természetesen kiszivárgott, és már teljes terjedelmében elolvasható a neten. Bár az e-mail igyekszik tompítani az elmúlt hetek eseményeit, és Spiegel arra buzdítja kollégáit, hogy csapatként képesek lesznek felülemelkedni a nehézségeken, azért nem nélkülözi az önkritikát sem, és a vezér elismeri, hogy a nagy felháborodást keltő, még Kylie Jennert is elszomorító változtatásaik (a közösségi és szerkesztett tartalmak különválasztása) nagyon rosszul sültek el.

Evan Spiegel elismerte, hogy a SnapChat változásai nem sültek el túl jól – Forrás: YouTube

Spiegel azt is kiemeli, hogy a legnagyobb hibát akkor követték el, mikor elfeledkeztek róla, hogy a felhasználóbázisuk pont a gyors üzenetküldés okán kedveli az alkalmazásukat, és a megújult felület kialakításakor pont ezt nem vették figyelembe, túlbonyolítva a korábban megszokott funkciókat.

A vezér persze nemcsak a hibákat ismeri el levelében, hanem kiutat is mutat: a Snapchat a jövőben a barátok lehető leggyorsabb elérésére fog koncentrálni, és Spiegel továbbra sem tett le arról, hogy megszólítsák a Snapchattől idegenkedő (és keresőképes) idősebbeket, sőt arra is ígéretet tesz, hogy a jövőben sokkal nagyobb figyelmet fordítanak az eddig elhanyagolt fejlődő országokra. Hogy ennek végül pozitív hatása lesz-e az utóbbi időben megtorpant és elég rosszul teljesítő cégre, az persze még a jövő zenéje.

Forrás: Cheddar