Sokszor írtunk már itt a Marketing Morzsákon arról, hogy az Instagram szinte minden változása olyan, amivel egyre inkább olyan lesz a platform, mint a nagyon-nagyon-nagyon népszerű Tiktok. Ez persze sok embernek nem teszik, Tiktokból elég egy, dehát a felhasználószerzés nagy úr, szóval a változás megállíthatatlannak tűnik. Most viszont kicsit lehet megakadhat.

Egyre több Instagram-felhasználó elégedetlen ugyanis az új élménnyel, és közülük csaknem 100 ezren írták alá a Change.org új petícióját, amelyben felszólítják az Instagramot, hogy térjen vissza a régire, és ne másolja például a Tiktok görgetésre kényszerítő megoldását.

A petíciót Tati Bruening influencer és fotós indította el, aki szeretné, ha az alkalmazás visszatérne a fotómegosztás gyökereihez. Most ráadásul nagy segítséget is kapott.

Kylie Jenner celeb ugyanis az egyik legbefolyásosabb hang a fiatalabb felhasználók körében, csak az IG-n több mint 360 millió követővel rendelkezik. Amikor beszél, az emberek hallgatnak, és már a petíció támogatása is hozzájárult ahhoz, hogy több ezer feliratkozót hozzanak oda. És ha valakire, akkor Jennerre figyelnie kell az Instagramnak, ugyanis a celeb még 2018-ban tweetelte ezt a megjegyzést a Snapchat újratervezésével kapcsolatban, amivel akkor sokan hasonlóan elégedetlenek voltak.

Ugyan több tényező is közrejátszott abban, hogy ekkor elkezdtek a Snapchat részvényei zuhanni, nem csak maga Jenner váltotta ezt ki, de kétségtelenül jelentős elemnek számított. A Change.org hasonló petíciója a Snapchat eredeti formátumára való visszaállítására szintén több mint 1,2 millió támogatót szerzett akkoriban.

Ráadásul a Snapchat bizonyos funkciókat vissza is állított, és a felhasználói igényeknek megfelelően finomította megközelítését. Kiderül, most is így lesz-e.

Forrás: Social Media Today