A 2016-os Emmy ismét óriási sikert aratott a Twitterezők körében, aki a díjátadóhoz kapcsoldó tweetek sokaságát használták – az #Emmys2016 hashtag mellé még egy Jommy Kimmel ikon is került. Ám akik a Stranger Things fiatal szereplőinek bejelentkezését követték, észrevehették, hogy a szereplők lencséket használtak, melyek erősen kapcsolódtak 2016 legnagyobb sikerű sorozatához. Mindez azt jelentheti, hogy a Twitter is felfedezi és bevezeti a Snapchaten és Facebook Live-on már megismert lencséket?

twitter-lencse

Majdnem.

A funkciót a felhasználók ugyanis nem egyenesen a Twitter által használták fel, hanem a VIP-felhasználóknak szóló Twitter Challengerből posztolták a lencsével ellátott videókat. A speciális applikációt a kiemelt felhasználók olyan nagyobb eseményeken használhatják… mint például az Emmy. Ennyit a közösségi médiáról, ugye?

Bár egyelőre nem látni jelét annak, hogy a lencséket – melyeket a Snapchat elképesztő összegekért árul – a Twitter be akarná vezetni alap alkalmazásába, mindenképpe érdekes, hogy kísérleteznek a funkcióval. Még ha a social media alkalmazások között kicsit megkésve is, nem a legjobb minőségben.

A Twitter legutóbbi nagy dobása élő sportközvetítése volt, mely nem hozta a legjobb számokat – ugyanez mondható el legutóbbi reportjáról is, mely már sötét felhőket mutatott a social media-óriás fölött.

Forrás: Social Media Today