A gyerekek kütyühasználati szokásaival kapcsolatban rendkívül érdekes számadatok jelentek meg az Influence Central felmérésében.

Az Egyesült Államokban 500 nő bevonásával készült tanulmány szerint a legfiatalabb generációnál manapság már alapvető dolognak számítanak az okoskütyük és az internet. Az eredmények alapján átlagosan 10,3 évesen kapja meg egy gyerek az első okostelefonját. 39%-uk 11,4 éves korban már rendelkezik valamilyen közösségi média fiókkal, sőt 11 százalékuk még 10 éves kor előtt kezdte el ezt használni.

gyerek-okostelefon-felmeres

Az autóban a gyerekek több, mint 55%-a használ tabletet, ami jelentős növekedés a 2012-es 26%-os arányhoz képest. Megdöbbentő adat, hogy 64%-uk rendelkezik internet hozzáféréssel a saját notebookját, vagy táblagépén. Közülük csak 76% használja a szülőkkel közös helyiségben a világhálót, a gyerekek 24%-a úgy szörfözik a neten a saját szobájában, hogy a szüleik nem felügyelik azt.

Napról napra olvasni a különféle veszélyekről, ami a gyerekeket érintheti az interneten. Ennek ellenére a felmérés azt mutatja, hogy a szülők egyáltalán nem bánnak ezzel az eszközzel felelősségteljesen, sőt sok esetben teljesen egyedül éli meg ezt a gyermek.