A felhasználók már évek óta könyörögnek érte, és a népszerű zenestreamelős alkalmazás vezetősége végre meghallgatta őket: közös együttműködést jelentett be a Google és a Spotify, aminek keretében a Google Clock alkalmazás közbeiktatásával Androidos operációs rendszer esetén már a kedvenc zeneszámukra ébredhetnek az előfizetők – ami főleg azért kényelmes megoldás, mert többé nem kell csak azért dalokat letölteni a készülékeinkre, hogy az szóljon, mikor reggel fel kell kelni.

El lehet felejteni a régi vekkert – Forrás: Pexels

Az új funkció egyaránt elérhető lesz a prémium és az ingyenes Spotify felhasználói számára. Első körben a Google Clock alkalmazás legfrissebb verzióját kell összekötni a zenei szolgáltatásban regisztrált fiókkal, illetve elengedhetetlen, hogy a Spotifyból is a legújabb verzió legyen a telefonunkon.

A premium előfizetéssel rendelkezők a sikeres összekapcsolást követően mindenféle dalok, albumok, művészek vagy zenei listák közül választhatják ki az éppen megfelelőlt az ébresztéshez, míg az ingyenes verziónál shuffle módban használható a zenés keltegetés.

Forrás: Google