A legnagyobb tech cégek körében idén fontossá vált, hogy a felhasználók tisztában legyenek azzal, hogy mennyi időt töltenek a különböző szolgáltatásokkal és kütyükkel. Az Apple eszközökön az iOS 12-ben már szerepel a funkció, ami grafikonokkal mutatja a telefonnal/tablettel töltött időt, hasonlóra készül a Google az Androiddal, és a Facebook is beállt a sorba.

Az Instagramot is birtokló közösségi oldal még augusztusban jelentette be, hogy hasonló megoldás elérhető lesz az népszerű képmegosztó alkalmazásban is, a The Verge pedig kiszúrta, hogy egyes felhasználóknál már megjelent a Your Activity menüpont, amiben nyomon követhető, hogy pontosan mennyi időt töltünk az applikáció használatával.

Az új funkció viszont nem csak azt mutatja, hogy naponta hány percet instázunk, de beállíthatunk egy személyre szabott időkeretet, amit túllépve figyelmeztést kapunk, illetve a korábbinál jóval részletesebben beállítható, hogy milyen esetekben küldjön értesítést az alkalmazás.

Minden egy helyen – Fotó: The Verge

Nálunk ugyan még nem jelent meg az új lehetőség, de mint minden változás, ez is fokozatosan válik elérhetővé a felhasználók számára. Ami biztos, hogy pár napon belül már mindenki tisztában lehet vele, hogy pontosan mennyi időt is tölt az Instagram görgetésével, és a fejlesztés megjelenése arra is utalhat, hogy hamarosan a Facebookon is elérhető lesz ugyanez a lehetőség.

Forrás: The Verge