Nem övezte túl nagy felhajtás a bejelentést.

Már hónapokkal ezelőtt tudni lehetett, hogy az Egyesült Államokban elindítja a Facebook a Messengeren keresztül történő átutalást. Most David Marcus, az ezt koordináló üzenetküldő termékek alelnöke azt írta a közösségi oldalon, hogy országszerte elérhető vált a funkció, hozzátéve, hogy a használata “könnyű és biztonságos” – írja a Mashable.

Messenger P2P Payments

We're happy to announce that Messenger person-to-person payments are now available to everyone in the U.S.! Add your Debit Card and pay anyone on Messenger in a few taps. Money goes straight from your checking account to the recipient's checking account. Easy and safe. As always, give it a try it and let us know how we can make even better for you!

Posted by David Marcus on 2015. június 30.

A felhasználók a Messengeren belül egy szimpla beszélgetés részeként utalhatnak ismerőseiknek pénzt. Ehhez csupán a “$” jelre kell kattintaniuk, majd beírni az összeget és elküldteni azt. A másik fél pedig az elfogadás után három napon belül megkapja a számlájára az adott összeget.

A Messenger az új funkciót márciusban indította az útjára, de csak fokozatosan kapták meg az amerikai felhasználók azt. Ennek az oka minden bizonnyal az óvatosság, a biztonság volt.