A Threadset, a Meta szöveges közösségi média platformját az Instagram csapata építette, méghozzá úgy, hogy szükség legyen hozzá Instagram-profilra. Ez olyan szigorú volt, hogy miután létrehozott egy profilt a Threads szolgáltatásban, nem törölhettr azt Instagram-fiókjától függetlenül. Eddig.

Adam Mosseri, az Instagram vezetője bejelentette, hogy az emberek mostantól az Instagram-fiókjuktól függetlenül törölhetik vagy deaktiválhatják Threads-profiljukat.

A Threads-profil törléséhez vagy deaktiválásához nyissa meg a Beállítások » Fiók » Profil törlése vagy deaktiválása menüpontját, majd válassza a Törlés vagy Deaktiválás lehetőséget. Az új funkció hamarosan mindenkihez eljut. 

És van itt egy új funkció, amit sokan az EU-s bevezetés előszelének tartanak:

Mostantól dönthet úgy, hogy nem osztja meg a Threads-bejegyzéseit a Facebookon és az Instagramon.

A közelmúltban a Meta bevezetett egy olyan funkciót, amely megosztja a Facebook- és Instagram-profilokon a Threadsben tett bejegyzéseit. Sokan kényelmetlenül érezték magukat ezzel a funkcióval. Ez az oka annak, hogy a Meta most egy olyan módszert vezet be, amellyel az emberek „leiratkozhatnak a Threads szolgáltatáson kívüli megjelenésről. ” Leiratkozhat erről a funkcióról a Beállítások »  Adatvédelem menüpontban.

Mindebből többen azt a következtetést vonták le, hogy a Meta tényleg készül a bevezetésre Európában, mert ilyen adatvédelmi kapcsolók legfőképpen itt kellenek, ahol lassan már semmit nem tehet a Meta úgy, hogy ne tiltaná azonnal az EU. Meglátjuk, tényleg jön-e.

Forrás: Sammobile