Aki rendszeresen használja a Gmailt, annak nem lesz újdonság, hogy a Google levelezőrendszerében azonos témájú levelek összefűzve jelennek meg. Az úgynevezett Beszélgetési nézet a keresőóriás elgondolása szerint a felhasználók kényelmét szolgálja, elméletben ugyanis ennek köszönhetően nem kell össze-vissza keresgélni a korábbi levelek között, hiszen összegyűjtve jelennek meg az egymást követő e-mailek. A funkció kétségtelenül hasznos, bizonyos esetekben ugyanakkor idegesítő is tud lenni, így a bevezetést követően sokan reklamáltak, hogy a Google semmilyen lehetőséget nem adott arra, hogy a felhasználók kikapcsolhassák ezt a fajta megjelenítést.

A negatív visszajelzések hatására a Google végül lefejlesztette a kikapcsoláshoz szükséges “gombot”, ami a Beállítások menüben a Beszélgetési nézet opció alatt ki- és bekapcsolható. Ez a lehetőség viszont sokáig csak a Gmail asztali verziójában volt elérhető – legalábbis mostanáig.

Már mobilon is kikapcsolható

A fejlesztők bejelentették, hogy a böngészős levelező után a váltás lehetősége megérkezett mobileszközökre is, amelyekhez ugyanúgy beletartoznak az Androidot futtató eszközök, mint az Apple-féle iPhone-ok és iPadek. Amennyiben valaki szeretné a hordozható kütyüin kikapcsolni az összefűzött leveleket, nem kell mást tennie, mint meglátogatni Gmailben a Beállítások menüpontot (Settings), majd azon belül kiválasztani az Általános beállítások részt (General settings), és ott kikapcsolni a Beszélgetési nézet (Conversation view) lehetőséget.