Gyorsan történnek az események az Instagramnál. Egy hete jelentették be, hogy az eddigi pár tesztország mellett az Egyesült Államokban is bevezetik a lájkok eltüntetését, aztán most jött a hír, hogy az egész világra kiterjesztik a tesztet, mert „nagyon pozitív” visszajelzéseket kaptak eddig. Az idézetet az Instagram egyik vezetője mondta, de nem részletezte azt, szóval nem tudni mit jelent náluk a pozitív jelző.

Ahogy kedden itt a Marketing Morzsákon is írtuk, egy független felmérés szerint a lájkszám erősen visszaesett azokban az országokban, ahol eltűntek a lájkok. Persze mivel ezt senki nem látja, így akár lehet pozitív is a következtetés, főleg hogy az egész oka a fiatalok védelme, akiket erősen befolyásol lelkileg, hogy mennyi lájkot kapnak egy-egy posztukra.

Egyébként az Instagram dolgozik azon, hogy azok számára, akiknek a partnerei miatt fontos a lájkszám (üzletek, márkák stb.), legyen olyan lehetőség, hogy azt megoszthassák velük, de alapvetően nem szeretnék a lájkversenyt a felületen. Állítólag a verseny megszűnésével nagy teher kerül le az Instázók válláról, és sokkal felszabadultabban, akár többet is posztolnak.

Szóval mostantól ne lepődön meg itthon sem senki, ha bekerül a tesztbe, és csak a saját lájkszámait fogja látni.

Forrás: Socail Media Today