Sokáig volt a sírva nevetős emoji a legnépszerűbb a Twitteren, de letaszították a trónról. Az új király hasonló ugyan, de a nevetés helyett csak a sírás maradt. 

Minden hónapban elemzik a legnépszerűbb emojikat, és eddig minden hónapban a sírva nevetés nyert. A sima sírós lassan, de biztosan jött fel, és mostanra meg is előzte a nevetőset. A nagy kérdés most az, hogy ennek mi az oka? Vajon a sírva nevetős lett népszerűtlenebb, vagy a sima sírós lett sokkal népszerűbb? 

Állítólag az egész mögött a Z generációs fiatalok állnak, akik szerint a sírva nevetős emoji használata eléggé öreges dolog, de az is igaz, hogy egy világjárvány zajlik, ami szintén hozzátesz ahhoz, hogy egészen egyszerűen kevesebb az olyan bejegyzés, amire a sírva nevetős emoji illene. Ezt valamelyest alátámasztja, hogy 2020 áprilisától kezdett el látványosan csökkenni a sírva nevetős emoji használata. De az is előfordulhat, hogy egyszerűen a saját áldozata lett az emoji, és az emberek egészen egyszerűen ráuntak. 

A másik lényeges kérdés, hogy a sima sírós emoji mégis mit fejez ki. Az internet megoszlik abban a kérdésben, hogy alkalmas-e szomorúságot kifejezni, vagy arra inkább a könnycseppes emojikat kell használni, míg a sírós emoji inkább nevetést jelent. Ennek megfelelően a használatuk is megoszlik, és van aki örömre és nevetésre, más pedig szomorúságra használja, aztán jót lehet vitázni azon, hogy kinek is van igaza, és ki az érzéketlen. 

Forrás: Emojipedia