Fontos újítást vezetett be az Instagram az idei Pride hónap tiszteletére: ezentúl  a felhasználók nem csupán a bevett férfi és női nemek közül választhatnak a profilukon, hanem új, inkluzívabb lehetőségek is bevezetésre kerültek.

A férfi és a női opciók mellett az “Inkább nem válaszolok” rublikára is rábökhetnek a felhasználók, vagy ha úgy tartják jónak, begépelhetik a saját nemi identitásukat. A cég elmondta, hogy ezeket a lehetőségeket azért vezetik be, hogy a transznemű, valamint genderfluid felhasználóik is otthon érezzék magukat a platformon.

Az Instagram közben a GLAAD nevű LMBTQ+-szervezettel közösen dolgozva azon is igyekszik, hogy könnyebben fel tudja ismerni a queer közösségek által használt, a körükben népszerű hashtageket.

Ezek, mint például #lgbt, #bornperfect and #transequalitynow hamarosan már szívárványszínnel fognak megjelenni a platformon, illetve ha sztoriban szerepelnek, arra szivárványos körrel fogja felhívni a figyelmet az applikáció.

Emellett pedig természetesen jönnek a Pride-os filterek is az Instagramra, illetve a cég a platformon jelenlévő LMBTQ+-sztárokkal is együttműködik, hogy méltó módon ünnepelje meg a hónapot.

Forrás: Independent