Az átlagos jelszavas megoldásnál jóval nagyobb biztonságot jelentő kétfaktoros azonosítás már jó ideje elérhető a Facebook-felhasználók számára, korábban viszont csak úgy működött, ha megadtuk a legnagyobb közösségi oldalnak a telefonszámunkat is. Ennek viszont most vége, hiszen pár napja már adott a lehetőség, hogy külső autentikációs alkalmazásokat (Google Authenticator, Duo Security) használjunk, asztali gépen és hordozható eszközön egyaránt.

A kétlépcsős azonosítás a Beállítások (Settings) menü Biztonság és bejelentkezés (Security and login) aktiválható, viszont a bekapcsolást követően nem kell minden egyes alkalommal végigzongorázni a két lehetőséget, hiszen a Facebook megjegyzi a megbízhatónak jelölt készülékeinket, ahol továbbra is elég az elsődleges jelszavunk megadása a belépéshez.

A kétfaktoros azonosítás akkor lép életbe, ha egészen új vagy korábban sosem használt készülékről kívánjuk elérni a profilunkat – ezzel téve sokkal nehezebbé, hogy illetéktelenek hozzáférjenek a fiókunkhoz, ilyen esetben ugyanis nem elég, ha valaki tisztában van a jelszavunkkal, szükséges egy második megerősítés is, ami csak számunkra elérhető.

Forrás: Facebook