Interaktív hirdetések jöhetnek a mobilos alkalmazásba.

Újfajta hirdetési megjelenést tesztel a Facebook, amiben interkatív módon, akár 360 fokos szögben ismerkedhetnénk meg az éppen reklámozni kívánt termékekkel, de akár automatikusan elinduló videót is tartalmazhat a bevezetni kívánt formátum – írja a recode.net.

facebook-hirdetes

Ha ismerősek lennének a felvételek, az egészen biztos, hogy nem a véletlen műve. A Facebook ugyanis még a nyáron megtartott Cannes-i Reklámfesztiválon mutatta be, milyen lehet a jövő mobilos hirdetése.

A mostani tesztek alapján úgy tűnik, hogy maga a hirdetés első ránézésre pont olyan, mint egy hagyományos poszt, de megnyitva már teljes képernyőn jelenne meg, mint egy mini weboldal, ahol a felhasználók több oldalnyi videóval, képpel és/vagy szöveggel találkoznának. Lehetőség van természetesen arra is, hogy a felhasználó egy kattintással egy külső weboldalra kerüljön, de az elsődleges cél, hogy a hirdetés és a tartalma a Facebookon belül jelenjen meg.

A Facebook az új hirdetést egyelőre csak szűk körben teszteli, olyan márkák között, mint például a Michael Kors, a Mr Porter vagy a Gatorade. Emiatt nem valószínű, hogy mostanában láthatnánk ezeket a hirdetéseket a Facebook alkalmazásában, de a lap szerint várható, hogy előbb-utóbb tágabb körben is elérhető lesz az újítás.