Még április elején derült fény arra, hogy a legnagyobb közösségi oldal csendben, minden figyelmeztetés vagy utólagos jelzés nélkül kitörölte Mark Zuckerberg néhány korábban elküldött privát üzenetét. A Messengerben érkező és küldött szövegeket ugyan bárki törölheti kedve szerint, de ilyenkor csak a saját chat ablakunkból tűnik el az üzenet, a másik félnél ugyanúgy megmarad. Zuckerberg üzeneteit viszont úgy törölték, hogy a fogadó fél fiókjából is eltűntek a beszélgetések.

Mikor kiderült a turpisság, a közösségi oldal rögtön bejelentette, hogy már dolgoznak egy hasonló funkción a átlag felhasználók számára is, azonban az elmúlt hónapokban szinte semmilyen előrelépés nem történt az ügyben, és sokan elkönyvelték, hogy a Facebook csak a kedélyeket igyekezett csillapítani, és valójában nem tervezik az üzenetek visszavonásának lehetőségét.

Erre cáfolt most rá a szivárogtatásairól híres Jane Manchun Wong, aki a Twitteren tett közzé olyan képernyőmentéseket, amin jól látszik, hogy a Facebooknál már minimum bétafázisban van az úgynevezett Unsend Message funkció, azaz lehetőségünk lesz arra, hogy egy rossz helyre, vagy meggondolatlanul elküldött üzenetet visszahívjunk, ami így nem csak a mi fiókunkból tűnik el, de annál a felhasználónál is, akinek címeztük.

Tényleg létezik a funkció – Forrás: Jane Machun Wong / Twitter

Arról persze még nincs információ, hogy a lehetőség mikor válik elérhetővé minden felhasználó számára, viszont a kételkedőknek itt a bizonyíték, hogy a Facebook betartja az ígéretét, és jó eséllyel már nem is kell sokat várnunk arra, hogy élesben tesztelhessük a korábbi üzeneteink eltüntetését.

Forrás: Jane Manchun Wong / Twitter