Mark Zuckerberg, a Facebook első embere is reagált azon hírekre, hogy az Egyesült Államok elnökválasztási eredményét, azaz Donald Trump győzelmét befolyásolták a Facebookon terjedő hamis hírek.

mark-zuckerberg

A Facebook vezérigazgatója úgy reagált, hogy a közösségi oldalon az összes tartalom több mint 99%-a hiteles, amelyet az emberek láthatnak. Csak egy nagyon kis mennyiség az, ami hamis hír, vagy hoax. Zuckerberg nyilatkozata szerint a hoaxok nem csak szélsőséges nézetekre, valamint politikára terjednek ki, hanem számos más területre is, emiatt nem valószínű, hogy direkt módon befolyása lett volna a megjelenő tartalmaknak az elnökválasztásra.

A Facebook 2016. harmadik negyedévében már 1,79 milliárd havi aktív felhasználóval rendelkezik, ők 7,01 milliárd dollár bevételt termelnek a közösségi oldalnak. A legutóbbi jelentések nem részletezik, hogy mekkora bevétel származott politikai reklámokból, vagy promóciókból. Többek között emiatt is nehéz meghatározni, hogy milyen hatása lehetett ténylegesen a „1%” hoaxnak a felhasználóknál, amikor az elnökválasztáson leadott szavazatról döntöttek.

Forrás: Techcrunch