A Facebook-vezér péntek reggel posztolt arról, hogy már neki is volt konfliktusa szélsőségesekkel.

„Néhány évvel ezelőtt egy pakisztáni szélsőséges azért küzdött, hogy ítéljenek engem halálra, amiért nem voltunk hajlandóak eltávolítani a Facebookról néhány olyan, Mohameddel kapcsolatos tartalmat, ami sértette őt” – írja legfrissebb bejegyzésében Mark Zuckerberg. Majd így folytatja a vallomást: „Mi kiálltunk a különböző vélemények mellett – még ha ezek néha sértőek is –, mert ezek jobbá és érdekesebbé teszik a világot”.

markzuckerberg

„A Facebook mindig is az a hely lesz, ahol az emberek világszerte megoszthatják gondolataikat és ötleteiket. Minden országban betartjuk a törvényeket, de nem hagyjuk, hogy egyetlen ország vagy egy embercsoport szabja meg, hogy mit oszthatnak meg az emberek az egész világon” – fogalmazott.

A szerdai eseményekre reflektálva és a saját tapasztalataira alapozva azt írta, most egy szélsőséges csoport el akarja hallgattatni a sajátjukkal ellentétes hangokat és véleményeket – ezt pedig el kell utasítanunk.

„Nem hagyom, hogy ez megtörténjen a Facebookon. Elkötelezett vagyok egy olyan szolgáltatás felépítésében, ahol az erőszaktól való félelem nélkül, szabadon lehet beszélni. Gondolok az áldozatokra, családjaikra, az emberekre Franciaországban és a világ minden táján, akik úgy döntöttek, akkor is megosztják véleményeiket, ötleteiket, még ha ehhez bátorság is kell” – zárta sorait Zuckerberg.

Az előzményről ide kattintva olvashattok többet.