Mark Zuckerberg egy ártatlannak tűnő képet posztolt két kis kecskével, amihez csak annyit írt, hogy ezek az ő állatai, név szerint Max és Bitcoin. Azóta pedig az internet népének egy jelentős része keresi a sorok között elrejtett titkos üzenetet. 

Van, aki szerint Zuckerberg kecskéinek a neve arra utal, hogy beszáll a bitcoin bizniszbe, és ezért a Max és Bitcoin nevek tulajdonképpen arra utalnak, hogy maximalizálni szeretné a bitcoin vagyonát. Mások szerint ez egy egyértelmű üzenet a május 26-án esedékes befektetői találkozókra, ahol a kecskék miatt azt jelenti majd be, hogy a vagyonát vagy a Facebook vagyonát bitcoinra váltaná. 

De vannak, akik nagyon aggódnak Bitcoin (mármint a kecske) testi épségéért, szerintük ugyanis mivel a Facebook saját kriptovalutát akar bevezetni, lehetséges, hogy szimbolikusan és tettlegesen is feláldozza a kecskét, vagyis Bitcoint, hogy az ő kriptovalutája sikeresebb legyen. Mások pedig arra emlékeztetnek, hogy Zuckerberg nagyon büszke volt arra, hogy egy éven keresztül csak olyan állat húsát ette, amit ő ölt le. A Twitter alapítója egy interjúban el is mesélte, hogy 2019-ben Zuckerberg büszkén tálalt neki ebédre kecskét azzal, hogy frissen vágta le az állatot, de Dorsey-t annyira nem nyűgözte le a gesztus. 

Hogy mi lesz a kecskék sorsa, arról egyelőre nincs több információ. 

Forrá: Gizmodo