Múlt hónapban számoltunk be róla, hogy a Google új hirdetési szabályzatot vezet be, amely lehetővé teszi a cégnek a felhasználó fotójának és a Google fiókjában megadott nevének használatát a hirdetésekben. Amennyiben nem nyilatkoznak ennek ellenkezőjéről. Az új feltételek tegnap léptek érvénybe, mától pedig valóban „eladja” a Google a felhasználóit  a hirdetőknek – írja az Übergizmo.

google-ads1

Feltehetőleg sokan vannak köztetek, akik nem szeretnének részesei lenni a Google nagy dobásának, amellyel még több pénzt akar kihozni a felhasználóiból, ezért a cég lehetővé teszi ennek kiküszöbölését, amint arról már írtunk: csak kattints erre a linkre és vedd ki a pipát az „A tevékenységeim alapján a Google megjelenítheti a nevemet és profilfotómat a hirdetésekben megjelenő megosztott ajánlásokban.” mondat elől.

Miután megtetted, látni fogsz egy üzenetet, amelyben elírják, hogy az ismerőseid nem tudják majd hasznát venni az ajánlásaidnak. Ezért, ha úgy gondolod, megéri, hogy a Google eladja a nevedet, a fotódat és az információidat csak, hogy a barátaid tudjanak róla, milyen jól érezted magadat egy étteremben, akkor hajrá: maradhat a pipa a négyzetben.