A Facebook bejelentett néhány újítást iOS alkalmazásaira, amelyekkel az iPhone üzenetküldési funkciói változnak, valamint az új hírfolyam dizájn is megérkezik iPad-ra és iPhone-ra – számolt be az InsideFacebook.

A frissítések közé tartoznak a „matricák” (stickers), amelyek népszerűek az Ázsiából származó üzenetküldő alkalmazásokban, ilyen a Line, a KakaoTalk és a WeChat. Ezek és más harmadik feles alkalmazások számára a matricák létfontosságúak a bevételszerzés szempontjából. A Facebook bejelentette, hogy elindít egy „matrica áruházat” (sticker store) is, de egyelőre a matricák ingyenesen letölthetők.

Screen-Shot-2013-04-16-at-10.57.46-AM1

A Facebook bevezette a chat fejeket is (chat heads), a funkciót, amellyel a felhasználók az alkalmazás bármely szekciójában tartózkodva tudnak üzenetet olvasni és arra reagálni. Fontos komponensét képezik a Facebook Home-nak, Androidon elérhetőek bármely pillanatban, még akkor is, ha a felhasználó a kezdőképernyőn vagy egy másik alkalmazáson belül van, például a Térképeknél. Jelenleg ez nem lehetséges iOS-on, ezért a funkció korlátozottan használható, miközben a Facebook nyitva áll az iPhone számára is.

mzl.ybyncfyh.320x480-75

Az iPhone-ra és iPad-re érkezett frissítések tartalmazzák az új hírfolyam dizájnt és szűrőket is, mindazt, amivel a cég márciusban debütált és elérhetővé tett asztali kliensen. A linkmegosztások és az oldallájk sztorik nagyobb képekkel jelennek meg, a helyszínre való bejelentkezések pedig térképet is tartalmaznak. Külön hírcsatorna van a zenék, a fotók, az oldalak és egyéb kategóriák számára, amelyek elérhetőek a hírfolyam tetejétől lefelé görgetve. A felhasználók látni fogják az új hírfolyamot iOS készülékükön akkor is, ha nem frissítették az asztali változatot.

Screen-Shot-2013-04-16-at-10.57.46-AM

Az alkalmazás üzenetküldési szekciójában is vannak apró kiegészítések, például a fotószűrők és egy „megosztott fotók” album, amely lehetővé teszi a felhasználónak, hogy gyorsan hozzáférjen azokhoz a képekhez, amelyeket a barátaikkal privát üzenetben osztottak meg egymással, hasonlóan ahhoz, amit email kliensek tesznek gyakran elérhetővé. Egy új képjavító funkció is alkalmazható, amely kombinálható a hagyományos filterekkel. A felhasználók a nap ikon segítségével tehetik még dramatikusabbá a színeket megosztás előtt. Egy népszerű Instagram funkió működik hasonlóképpen, amely szintén a nap szimbólumot használja.

Screen-Shot-2013-04-16-at-11.22.45-AM