Saját videomegosztó aloldallal támad a Facebook.

Egyre komolyabban veszi a Facebook a videós tartalommegosztást, így egyre több, ilyen irányú fejlesztésbe kezd. Az egyik ilyen, hogy gyakorlatilag külön aloldalt szentel a feltöltött videóknak, valószínűleg abban bízva közben, hogy meg tudja szorongatni a Youtube-ot.

facebook-video

A Facebook a blogján jelentette be az alodalt, aminek a lényege, hogy érkezik majd egy “Videók” ikon, ami alatt egy helyen összegyűjtve láthatjuk az ismerőseink, valamint a követett Facebook-oldalak által feltöltött videókat. Persze ezek mellé a közösségi oldal további felvételeket is ajánl, ha nem láttunk volna eleget.

Illetve arról is érkezett végre hivatalos közlés, amiről mi már idén júliusban írtunk, vagyis arról, hogy a képernyőnk sarkába lehet majd helyezni a videókat, és lejátszát közben tovább tudjuk majd görgetni a hírfolyamunkat.

És hogyha ez még nem lenne elég, akkor a cikkekhez hasonlóan a videók mentésére is lesz lehetőségünk. Így ha azokat valami miatt nem tudjuk adott pillanatban megnézni, akkor azt a mentés funkcióval gyakorlatilag eltehetjük magunknak későbbre.

Az újításokat több iPhone-on már láthatjuk is (a Facebook saját alkalmazásán belül), míg Androidra és asztali gépekre várhatóan a következő hónapokon belül érkeznek meg ezek.