Rengeteg új háttér érkezett és a hangulatjeleket is egyszerűen beszúrhatod az e-mailjeidbe.

A webes Gmail alapos frissítésen esett át, és valóban olyan megjelenést varázsolhatsz neki, ami a legjobban tükrözi a hangulatodat vagy az ízlésedet. Bár a témák már 2008-ban megérkeztek a Gmailre, a Google azóta nem sokat foglalkozott velük, nem bővítette a választékot – írja a TechCrunch.

Most viszont a néhány tucat témalehetőséget bővítette a Google, rengeteg új hátteret be tudunk választani a webes Gmailre, sőt, a saját fotóinkat is feltölthetjük.

gmail-temak

Ezen kívül az okostelefonokról ismert emojik is megérkeztek a webes felületre, levélírás közben számtalan hangulatjelet beszúrhatunk, ha szavakkal már nem tudjuk kifejezni magunkat. Ez utóbbi talán nem tűnhet lényeges frissítésnek, azonban a Google számít arra, hogy így ismét népszerűvé tehetik a webes szolgáltatást azon felhasználók között, akik e-mailek helyett más alkalmazások segítségével küldenek rövidebb üzenetet barátaiknak, ismerőseiknek.

gmail-emoji

A cég szerint idén májusban mintegy 900 millió felhasználója volt a Gmailnek (2012-ben ez a szám 425 millió volt), 75 százalékuk pedig mobileszközről használja a szolgáltatást.

Az új témák és hangulatjelek még nem biztos, hogy mindenkinél láthatóvá válnak, de a következő néhány napban minden felhasználó elérheti az újításokat.