Hamarosan érkeznek a vásárolható Shopify tagek Instagramon, amikkel további információt kaphatunk a bejegyzésben megjelölt termék áráról és egyéb részleteiről. A tagek még mindig fejlesztés alatt állnak, de hamarosan több üzlet számára is elérhetővé válik, és állítólag még Karácsony előtt megjelenik. Az Instagram és a Shopify összefogása egyelőre nagyon izgalmas lehetőségnek tűnik a hirdetők számára.

Ezzel az új eszközzel a hirdetők megjelölhetik a termékeiket a különböző Instagram-posztokban, és elérhetik vele a célcsoportjaikat. Ez olyan kategóriákat érint elsősorban, mint például a divat, ékszer, kozmetika, bútor, dekoráció stb. Ezek a Shopify tagek lehetővé teszik majd, hogy közvetlenül a bejegyzésről vásárolják meg a kívánt termékeket. A Pinterest hasonló alkalmazást mutatott be az elmúlt időszakban a vásárolható pinek debütálásával, amiről korábban itt számoltunk be.

Az Instagram 800 milliós követői bázisával azonban ez egy jelentős változásnak ígérkezik az online vásárlás piacán. Az Instagram és a Shopify partnersége tehát még hatékonyabban akarja kiterjeszteni az in-stream vásárlás lehetőségeit a népszerű közösségi oldalon. A Facebook, az Instagram, a Pinterest és a Messenger jelenlegi törekvései alapján azt mondhatjuk, hogy a jövőben egyre nagyobb hangsúlyt fog kapni ez a fajta értékesítés.

A Pinterest vásárolható pinjeiről itt számoltunk be:

Hogyan vásárolhatunk közvetlenül a Pinteresten?

Az Instagram legújabb statisztikáiról pedig itt adtunk hírt:

Ezért hirdessünk az Instagramon 2018-ban

 

 

Forrás: Social Media Today