A szelfi készítése az egyetlen módja annak, hogy elhallgasson az ébresztő.

A különböző ébresztő alkalmazások segítségével már egészen meghökkentő módon is ébredhetünk, ha úgy akarjuk. A Wakie nevű app lényege például az, hogy a közösség tagjai egymást ébresztik telefonon, így akár minden nap más és más ismeretlen hívására is felkelhetünk.

Vagy van például a Life Time Alarm Clock, amelyen beállíthatjuk, hogy mennyi idő után ne lehessen megnyomni a Szundi gombot, ezután már csak úgy lehet elhallgattatni a készüléket, ha matematikai feladatokat oldunk meg, vagy elkezdjük folyamatosan rázni a telefonunkat.

Most bemutatkozott egy új alkalmazás, a Snap Me Up, aminek az ébresztőjét úgy lehet leállítani, ha készítünk magunkról egy szelfit – írja a Mashable. A beépített arcfelismerő megakadályozza, hogy csaljunk, így például a homályos képeket nem fogadja el. Azt is beállíthatjuk, hogy az első- vagy a hátsó kamerával akarunk-e fényképet csinálni.

snapmeup

A reggeli szelfijeink nem mennek kárba, az alkalmazás elmenti azokat egy mappába, és visszanézhetjük azt is, melyik nap hány órakor is keltünk.

Persze valószínű, hogy az ébredés utáni szelfizés nem lesz mindenkinek élete fényképe, de később vicces lehet visszanézni, milyen fejet is vágunk, amikor még félúton vagyunk az ébredés és az álom között.