Új funkciókkal bővül a Gmail, ami a levelezést teszi biztonságosabbá.

A már egymilliárd felhasználóval büszkélkedő Gmail használóinak kedvez legfrissebb újításával a Google. Mivel nem minden levelezőrendszer támogatja a TLS (Transport Layer Security) protokoll általi biztosítást (ez felel azért, hogy a leveleinkbe ne olvashassanak bele illetéktelenek), ezért a Google úgy döntött, orvosolja ezt a maga módján.

Éppen ezért, ha a Gmail rendszere úgy látja, hogy a levelezőpartnerünk ilyen szolgáltatót használ, egy pici piros lakattal figyelmeztet majd minket erre – írja a TechCrunch. Így a Gmail felhasználója már tisztában lesz a kockázatokkal, és mérlegelhet, így is folytatja-e a levelezést.

encrypted-gmail

A másik újítás szintén egy figyelmeztetés formájában jelenik meg. Ennek az a lényege és a funkciója, hogyha olyan levelet kapunk, amelynek a küldője vagy az SPF (Sender Policy Framework), vagy a DKIM (DomainKeys Identified Mail) által nem hitelesített, a küldő a profilképének a helyén egy feltűnő, piros kérdőjelet látunk majd.

authenticated-gmail

Persze sajnos hiába akar mindenkit megvédeni a Google, azt azért tartsuk észben, hogy mindennek ellenére legyünk körültekintőek, és alaposan fontoljuk meg, rákattintunk-e egy e-mailben kapott linkre, válaszolunk-e akárkinek a hozzánk landoló levelére.