Azt hitted, az Instagram Stories leginkább arra jó, hogy követőidnek mutasd meg életed minden fontos és kevésbé fontos történését? Nos, mostantól bárki felfedezheti őket. Az Instagram pedig nagyot fog nyerni.

instagram-stories-explore

Az Instagram legújabb frissítésével ugyanis az Explore gombra kattintva nem csak a nekünk ajánlott képeket láthatjuk, hogy nekünk ajánlott felhasználók nekünk ajánlott sztorijait is – vagyis az Instagram még egy fontos lépést tett afelé, hogy ne csak magasabb számokat mutasson az amúgy is remekül teljesítő funkció, de aki nem használta még, most kedvet is kapjon hozzá.

Az ajánlott történetek ugyanúgy jelennek meg a képernyőn, mint a főoldalon – kis körökben láthatjuk a felhasználók profilképeit, melyekre rákattintva megnézhetjük az elmúlt 24 óra kontentjeit. Fontos, hogy az Explore-ban csak olyan felhasználókat ajánl fel nekünk az Instagram, akikkel még nem ismerjük egymást. Vagyis ha valaki bővíteni szeretné követői táborát, megéri sűrűbben használni a Stories funkciót is…

…Ha pedig a követők száma nő, a tiniknek akár könnyebben rabolhatja el a szívét az Instagram, mely fej-fej mellett vezet az USA-ban a Snapchat mellett, a világ többi részén pedig általában erősen lehagyja azt.

A felhasználóknak kedvező döntés valóban szimpátiát válthat ki a felhasználók között – főleg, hogy a Snapchat mostanában egyre több olyan döntést hoz, ami nem biztos, hogy megnyerő lehet felhasználóinak – gondoljunk csak arra, hogy adataikat kis akarja szolgáltatni hirdetőinek, vagy képernyőjének átrendeződésére, mely együtt járt új reklámfelületekkel is.

Ráadásul az Instagram közben az élő videós közvetítésekkel is el kezdett kísérletezni és korábban néhány újabb apró újdonságot is bevezetett.

Forrás: Social Media Today