Hamarosan átalakul a Google Account, ahol a keresőóriás szolgáltatásaiba regisztrált felhasználók kezelhetik a fiókjuk adatait, illetve a védelmi beállításokat. A felület kiegészül egy új keresősávval, amivel a fejlesztők állítása szerint a korábbinál jóval könnyebben lehet rábukkanni a különböző beállítási lehetőségekre és információkra. Ez elsőre ugyan nem tűnik hatalmas dolognak, de igazi hiánypótló, praktikus újítás, hiszen jelenleg nincs lehetőség keresésre, csak a menükben kotorászva kutathatunk a minket érdeklő funkciók után.

A keresés funkció már nagyon hiányzott – Forrás: Google

Átalakul ugyanakkor az adatvédelmi beállítások felülete is, ahol egyszerűbben lehet majd menedzselni, hogy a keresőóriás milyen adatokat mentsen el rólunk. Ez utóbbi azért fontos, mert a Google ez alapján jeleníti meg nekünk a célzott hirdetéseket, így némileg befolyásolható lesz, hogy milyen reklámokkal találkozzunk böngészés közben – a hirdetésbeállítások módosítása után ez egy újabb lépés a cég részéről, hogy valóban releváns (de legalábbis kevésbé idegesítő) hirdetéseket lássunk minden nap.

A profilunk sokkal áttekinthetőbbé válik, mint korábban – Forrás: Google

Az új felület az androidos készülékeken már elkezdett megjelenni, viszont a weben, illetve az Apple eszközökön futó iOS alatt csak valamikor az év második felében jelennek majd meg a most bejelentett változások.

Forrás: Google