A jó social media marketingesek tudják: minél terjedelmesebbek az utánkövető eszközeink, annál jobb eredményekre tehetünk szert hirdetéseinknél. Jó hír, hogy a Facebook is tisztában van ezzel és ezentúl még részletesebb betekintést nyúlt saját oldalainkhoz.

A legutóbbi frissítéssel a kék óriás még világosabban kívánja megmutatni, mi tesz egy reklámot működőképessé, illetve még több információt szolgáltat arról, hogyan viselkedne” oldalunk látogatói.

Az első csomag két új mérőszámmal szolgált a jelentésekhez: a Landing Page Views-zal valamint a Pre-Impression Activity Breakdownnal. Előbbi erősen megmagyarázza önmagát, és rávilágít arra, milyen fontos a landing oldalak mobilra történő optimalizálása. A legtöbb click-through hirdetésnél a cél a felhasználó által történő kattintás, majd érkeztetés egy speciális landing oldalra – ezzel az új mérőszámmal a Facebook remélhetőleg hatékonyabb tervezésre ösztökélheti a vállalatokat.

A Pre-Impression Activity Breakdown azt vizsgálja, vajon a hirdetéssel kölcsönhatásban álló felhasználók új látogatók vagy már meglévőek-e. Ez a speciális mérő igencsak hasznosnak bizonyulhat, különösen olyan vállalkozások számára, amelyek dinamikus termékreklámokat alkalmaznak.

A frissítés következő adagja az oldal betekintésre fókuszál és új mérőszámokat kínál az adminok számára: ezentúl nemcsak a beérkező lájkok, hanem a követések számát is megmutatja. Ezenkívül az előnézetekről is informál.

Végül, de nem utolsó sorban felszínre kerülnek az ajánlásokkal kapcsolatos információk, vagyis hányszor szerepelt oldalunk bizonyos felhasználók ajánlásaiban.

A Facebook számára nem elég a meglévő ügyfelek monitorozása. Új szolgáltatásukkal, a Find Wi-Fi-vel akár újakat is szerezhetünk:

Mostantól Wi-Fit is talál a Facebook

Forrás: We Are Social Media