Most már csaknem ötven játék elérhető a Messengeren, attól függően, milyen eszközön és hol használjuk azt.

A Facebook még inkább kiterjeszti a Messenger Instant Játékok névre keresztelt kiegészítőjét 1,2 milliárd felhasználója számára. A frissítés részét képezi az úgynevezett rich gameplay funkció, mely a kék óriás szerint „lehetővé teszi, hogy a userek egyéni és kifinomult élményekkel gazdagodjanak, illetve a botok segítenek a játékkészítőknek felszínre hozni kiemelkedő eszközöket, mint például új szinteket és jutalmakat. A rich gameplay, ahogyan a „körökben” játszott játékok, képes ranglistákba és versenyekbe szövődni, valamint a játék alatt még több vizuálisan vonzó, testreszabható üzeneteket kínál. A game botok újrateremtik a kötődést a játékokhoz azáltal, hogy új lehetőségekre hívják fel a figyelmet és ösztönzik a versenyeket a ranglisták frissítésével.”

Andrea Vaccari, A Messenger termékmenedzsere elmagyarázta, az eddigi ötven játékot attól függően próbálhatjuk ki, milyen eszközt használunk éppen, és hol tartózkodunk.

Persze a Messenger lényegét, az üzenetküldést sem „hagyták békén” a fejlesztők, néhány hete ugyanis már ismerőseink privát soraira is válaszolhatunk reakciókkal, sőt meg is jelölhetjük őket egy-egy beszélgetésben:

Jönnek a reakciók és említések Messengerre!

Forrás: Social Meedia Week